Pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlát rendszereinket akkor ajánlom Önnek, ha a légiességet taratja szem előtt.

Milyen biztonsági üveget használunk?

A minimum előírás a 8+8mm-es edzett ragasztott biztonsági üveg. Ez alá semmilyen esetben sem szabad menni. Ez a vastagság garantálja, hogy egy kisebb harckocsi is nekimehet az üvegnek, akkor sem lesz vele probléma. Az üveg vastagsága elsősorban azért ilyen nagy, mert a rögzítések relatív közel vannak egymáshoz és az ott fellépő nyomó-nyíró erő igen magas. Az üveget emberi erővel rendeltetés szerű használat közben eltörni lehetetlen, maximális biztonságot nyújt.

Milyen üveghézagokkal dolgozunk?

Az üvegek helyének bemérése lézeres szintező készülék segítségével történik, ennek köszönhetően milliméteres pontossággal tudjuk meghatározni az üvegtábla helyét és formáját. Továbbá ez a technológia garantálja a minimális üvegtábla hézagokat, ami nem több mint 5-8mm. Láttam már sajnos olyat nem egyszer, hogy a beépítő cégnek nem volt műszere pontosan mérni, ezért 40-50mm-es üvegtábla hézagokat hagytak (így kevésbé feltűnő ha valami mérési probléma akad), viszont szerintem esztétikailag közel sem megfelelő.

Pontfogásos üvegkorlát

Milyen minőségre számíthat?

Minden üveg, amit felhasználunk minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Pontmegfogó rendszereink rozsdamentes acélból készültek és szálcsiszolt felületűek, valamint szintén rendelkeznek tanúsítvánnyal, ami garantálja hogy arra való amire felhasználjuk és nem egy garázsban barkácsolta össze valaki. A pontmegfogók a legmodernebb betonragasztási technikával kerülnek beépítésre, ez garantálja maximálisan az Ön biztonságát. Minden pontmegfogót állítható távtartóval szerelünk fel, aminek minden darabját külön méretre gyártunk le, hogy az üvegtáblát tökéletesen függőleges helyzetbe tudjuk állítani, úgy hogy a távtartók és a fal közötti hézag csak 1-2mm legyen. Ez a megoldás lényeges többletmunkával jár, de megéri a plusz munka, mert a végeredmény tökéletes hézagmentes látványt fog nyújtani.

Üvegkorlát pontmegfogatással lépcsőre

Technikai segédlet néhány szóban

A tervezés során nem árt néhány tényezőt figyelembe venni. Esztétikai szempontból a legfontosabb, hogy az födémsík ahova az üvegkorlát kerül tökéletesen egyvonalú és függőleges legyen. A kisebb eltéréseket ki tudjuk kompenzálni anélkül, hogy az később látszana, de a nagyobbakat már nem.

Fontos, hogy legalább 350mm-es tömör betonfelület a rendelkezésre álljon, mivel a pontmegfogóknak optimális esetben egymás felett kell elhelyezkednie és egymástól legalább 150mm-es távolságra, illetve a rögzítési pontoktól előírás szerint 100-100mm-re lehet csak a beton széle. Ha mindezt összeadjuk akkor 350mm betonvastagság szükséges. Egyes esetben meg tudjuk oldani 350mm-nél vékonyabb beton esetében is, de erről csak a helyszínen tudunk adni állásfoglalást.

Házon kívül, ahol szigetelés kerül fel a házra, ott minden esetben még a szigetelés előtt egyeztessen velünk! Fontos, hogy még a szigetelés előtt felkerüljenek az üvegkorlát fogadókonzoljai.

Ha házon belül a falsíkra, karton vagy bármilyen burkoló anyag kerül, előtte mindenképpen egyeztessen velünk! A legszerencsésebb (legolcsóbb is), ha a tartókonzolokat közvetlenül a glettelt - festett betonra tudjuk rögzíteni. Tartózkodjunk a lépcső vagy a födém kartonozásától.

Takaríthatóság?

Az üveg takarítását épen úgy kell megoldani, mint egy hagyományos ablaküvegét. Ugyan azzal a módszerrel és tisztítóanyaggal. Az üveg mindkét oldala teljesen sima, ezért a takarítása egyszerű. Az üveg és a falfelület közötti takarítás szokott gondot okozni ezért ezt a távolságot amennyiben külön nem kérik minimum 50mm-re állítjuk, így a takarítás is egyszerűbb.

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Tisztelt FémDekor Csapata! Külön köszönettel tartozok minden kollégának aki számunkra megvalósította a 2011 évi Karácsony szép, biztonságos csodálatos hangulatát. Soron kívüli munkát vállalva előtérbe helyezve személyes igényemet és elvárásomat. Időszűke miatt kért SOS munkát maximális hozzáállással és szervezéssel sikerült egy héten belül számunkra elkészíteni és felszerelni egy gyönyörű beltéri korlátot. A Karácsony hangulatát és biztonságát fényesebbé emelte az Önök által végzett fantasztikus munka. Nyugodt lelkiismerettel tudom minden kedves megrendelőnek ajánlani a FémDekor Kft. kollektíváját a pontos, precíz, rugalmas és szép munka elvégzéséhez akár kültéri akár beltéri munkához.

Tiszteletem és köszönettel egy elégedett megrendelő a Cinke utcából.

Kedves Turóczi Ákos Ferenc! Nagyon köszönjük a gyors és szép munkát, amit végeztek! Nagyon meg vagyunk vele elégedve! A szerelők megoldottak minden kis közbejövő apróságot profi módon (fúrásnál leesett a fal, visszaglettelték és festették rögtön), és rendet/tisztaságot hagytak maguk után. Egyszóval nagyon örülünk, hogy Önöket választottuk!

Üdvözlettel: Horányi Patricia

Tisztelt Turóczi Ákos Úr!

Munkájukkal mind minőségi mind pedig szakmai szempontból rendkívül elégedettek vagyunk. Kollégáik a munka elvégzése során a legjobb, legszebb eredményre törekedtek. Maximálisan elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk Önöket.

Köszönjük!
Üdv.: Baloghék

A kivitelezés szép és igényes, a felszerelésben rugalmasak voltak, teljesen meg vagyok elégedve a munkával. Amit szeretnék még kiemelni: rendkívül gyorsan elküldték az előzetes ajánlatot, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Önöket választottam. Csak javasolni tudom a céget mindenkinek.

Üdvözlettel,
Bodnár Gyula

Köszönjük szépen, nagyon meg vagyunk elégedve az elkészült munkával! Ön büszke ügyvezető lehet, hogy ilyen alkalmazottak dolgoznak a cégénél, nagyon-nagyon aranyosak voltak a fiúk!

Köszönettel:
Koncz Joli és Sebestyén Gábor

Ritka korrekt hozzáállást tanúsítottak, és szép munkát végeztek. A tapasztaltak után csak Önöket fogom keresni. Köszönöm munkájukat!

Kis Zoltán
vállalkozó

Üvegkorlát - FémDekor Kft. | ©2010 Minden jog fenntartva